Dating app

Doelstelling

Het opzet van deze applicatie is een dating app waarbij mensen elkaar kunnen liken. Je krijgt het profiel te zien en aan de hand hiervan kan je kiezen of je deze persoon liked of niet. Als je elkaar hebt geliked, krijg je een melding dat er een match is en kan je beginnen chatten. Per dag heb je maar x-aantal likes tenzij je een plus-account aanmaakt. Hiervoor hebben we in-app betalingen voorzien. De app is zowel beschikbaar op Android, iOS als desktop via de website.

Aanpak

Het systeem dat we voor de backend en database hebben gebruikt is Firebase van Google. De applicatie zelf hebben we ontwikkelt met React Native. Door dit te gebruiken, konden we gemakkelijk een mobiele applicatie en webapplicatie maken met hetzelfde systeem.

We hebben eerst geanalyseerd wat de app nodig zou hebben zoals bv. matchingsysteem, log-in zone, in-app betalingen, filteren op demografie… . Eens we dit allemaal hadden, konden we beginnen met het creĆ«ren van de app. Dit was uitdagend omdat er met veel verschillende componenten rekening gehouden moest worden. Uiteindelijk maakt elke gebruiker een account aan met zijn eigen criteria. Dit wordt dan opgeslagen in de Firebase database. Als iemand aan de criteria voldoet die een bepaalde gebruiker heeft ingesteld, komt deze tevoorschijn en kan er gematcht worden. Een match wordt alleen maar getriggerd als beide personen elkaar een like hebben gegeven.

Resultaat

Het resultaat is een mobiele applicatie en een webapplicatie die gedownload kan worden in Google Play en App-store. Je kan via de app een account aanmaken waar je je gegevens moet invullen. Je kan ook aangeven aan welke criteria de mensen die je zoekt moeten voldoen. Aan de hand van deze gegevens krijg je de juiste personen te zien en kan je zien of je een match hebt.