Open VLD intern stemmingsplatform

Doelstelling

De politieke partij Open VLD heeft aan Appfuel gevraagd om een intern stemplatform uit te werken. Met deze webapplicatie konden de partijleden van heel Vlaanderen stemmen op de voorgestelde lijsten per provincie.

De webapplicatie is gebouwd op een domein van Open VLD waar de personen die stemmen eerst moeten inloggen. Alles is afgeschermd en onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

Aanpak

We hebben eerst een loginzone aangemaakt zodat alles afgeschermd was van het publiek. Mensen kunnen enkel inloggen met de lidnummer en unieke code die ze toegestuurd hebben gekregen via de post.

Nadat ze waren ingelogd, kregen ze de verschillende lijsten te zien waar ze op konden stemmen. Nadat ze dit hadden gedaan, werden de resultaten opgeslagen in het systeem zodat dit na de stemming geteld kon worden door de gerechtsdeurwaarder.

Resultaat

De partijleden van Open VLD kregen eerst een lidnummer en een unieke code doorgestuurd via de post. Met deze gegevens konden ze inloggen en hun stem uitbrengen. Door de unieke code, konden ze maar 1 keer stemmen. De keuzes van de stemming waren ‘Akkoord’, ‘Niet Akkoord’ en ‘Blanco’.

Alles stond onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. In totaal hebben tienduizenden leden kunnen stemmen via dit systeem en hebben ze aan de hand van deze resultaten hun lijsten voor de verkiezingen kunnen samenstellen.

Wil je graag meer info?

Aarzel dan niet om contact op te nemen