QR Code Scanner

Doelstelling

Voor een afvalverwerkingsbedrijf hebben we een QR-Code Scanner ontwikkeld die ze kunnen gebruiken voor het optimaliseren van hun logistiek systeem. Het opzet was dat elke chauffeur een persoonlijke ID kreeg in de app. Als deze dan een QR code op een bestelbon scant, wordt dit meteen doorgestuurd naar de database. Op deze manier kan alles in realtime geüpdate worden zodat er geen data verloren gaat.

Aanpak

Een app doen werken met camera’s van verschillende toestellen en besturingssystemen is niet eenvoudig. Die daarna ook correct verbinden met een extern systeem evenmin.

Daarom hebben we ervoor gekozen voor een PWA (Progressive Web Application), met WordPress als het fundament. Omdat we hier met web-technologie werken in plaats van native te moeten bouwen, is het ook gemakkelijker geworden om een bestaande QR-Code scanner te integreren.

Nu de site verbonden is met het logistiek systeem van de klant, doet het CMS ook dienst als back-up van alle gescande data. Zo komen alle scans rechtstreeks in het systeem van de klant terecht, maar heeft hij bij ons veilig kopieën staan in het geval van een storing.

Resultaat

Het resultaat is een app die de chauffeurs van het bedrijf op hun smartphone kunnen downloaden. Bij het aanmaken van een account, krijgt iedereen een unieke ID. Op deze manier kan alles juist worden doorgegeven aan de database. Dit heeft het beheren van het logistiek systeem efficiënter en gemakkelijker gemaakt.

Wil je graag meer info?

Aarzel dan niet om contact op te nemen