WordCamp

Doelstelling

Jaarlijks wordt er een WordCamp congres georganiseerd in België. De website van het congres is vrij beperkt en moeilijk te navigeren op een smartphone.

De doelstelling was om een smartphone app te ontwikkelen waarmee de bezoekers snel en eenvoudig het programma en de sprekers kunnen opzoeken. Zowel voor het congres als tijdens het congres.

Aanpak

We hebben eerst een gebruiksvriendelijk beheerssysteem gebouwd waardoor de organisatoren van WordCamp eenvoudig sprekers, zalen en onderwerpen kunnen toevoegen.

Eénmaal het beheerssysteem en de datastructuur uitgewerkt was, hebben we de applicatie uitgewerkt in React Native. Hierdoor hoeven we maar één keer de ontwikkeling te doen voor iOS en Android.

Tenslotte hebben we een systeem opgezet waardoor de data van het congres ook beschikbaar is als er geen internetverbinding is. Dit is belangrijk aangezien er in congreszalen vaak slecht een slecht bereik is voor mobiel internet.

Gebruik

We hebben gemerkt dat de bezoekers de app zonder uitleg konden gebruiken. We hebben de navigatie zo opgebouwd dat het programma en de praktische details snel en eenvoudig toegankelijk zijn.

Je kan hier de Android variant van de applicatie downloaden.